Fra offshore til helse

Gründeren Morten Andresen skapte sin egen arbeidsplass da studiene til sivilingeniør ved NTH var avsluttet, og hovedoppgaven for Statoil/Elkem var levert. Statoil hadde ansettelsesstopp og måtte basere seg på konsulenttjenester. Det la grunnlaget for oppstarten av konsulentfirmaet Cardiac.

– Cardiac hadde en solid vekst i Trondheim, forteller gründeren. – Da tiden var inne for å flytte tilbake til Grenland med familien, ble vi tipset om Vekst i Grenland. Vi søkte om etableringstilskudd, og ViG fattet raskt interesse. Vi ble faktisk bedt om «å kaste» søknaden og oppfordret til å lage en ny søknad om et enda større beløp, smiler Andresen, som i dag er leder for strategi, marked og produkt i Imatis as.

Cardiac etablerte seg nær ViGs lokaler på Kjølnes i Porsgrunn. Selskapet fortsatte sin raske vekst, blant annet vant det et stort sykehusprosjekt på St. Olavs Hospital i Trondheim. På dette tidspunktet drev Cardiac både med IT-systemer til olje- og gassbransjen og IT-systemer til helsesektoren. I 1997 ble imidlertid selskapet delt opp i Baze Technology, som skulle konsentrere seg om olje/gass, og Imatis, som hadde fokus på IT-løsninger til helsesektoren. Etter en tid ble Baze Technology solgt til Norsk Hydro.

I dag er Cardiac Imatis også en etablert helsesatsning i Boston i USA. – Vi er dessuten i ferd med å etablere en større virksomhet i Australia, forteller Andresen. – Nylig vant vi konkurransen om et helt nytt sykehus i Adelaide.

Kontrakter av denne typen er gull verdt for Imatis, siden den omfatter både utvikling, implementering og support av IT-systemene i sju år etter ferdigstillelse. Primært baserer selskapet seg på markedene i Sverige, Danmark, Canada og Norge.

Etter en nedtur under finanskrisen, har Imatis klart å snu de negative tallene til positive tall igjen.
– I dag har vi ordrereserver i mange år fremover, kan Andresen fortelle. – Fremtiden ser lys ut. Selskapet er i en rekrutteringsfase, der vi søker programmerere og kompetanse fra helsesektoren. I det hele tatt forventer vi en betydelig vekst av ansatte i løpet av de neste årene, forteller en optimistisk Morten Andresen.

Imatis as kan trygt sies å være et av selskapene som driver Grenland fremover fra å være et typisk tungindustriområde til å bli en region preget av kompetansebedrifter.

– Når Vekst i Grenland går inn og satser på lokal næringsutvikling, slik de gjorde i vårt tilfelle, kan det slå positivt ut i samfunnsregnskapet, påpeker Andresen. – Tilskuddet vi fikk, har ført til etableringen av to høykompetansebedrifter i Grenland, noe som også har bidratt til å skape interessante arbeidsplasser. I Imatis har over 60 prosent høyere ingeniørutdannelse. Det er vi veldig stolte av.

– Uten ViG hadde vi imidlertid ikke vært der vi er i dag. Vi fikk hjelp til å etablere et nettverk, slik at vi fikk knyttet kontakt med andre bedrifter. Ikke minst var det heldig at Innovasjon Norge fulgte opp ViG med ytterligere finansiell bistand. Imatis ble godt markedsført i relevante miljøer helt fra starten av, noe som sikret god rekruttering til selskapet, bekrefter den daglige lederen i Imatis

 – Det er denne sysselsettingseffekten som gjør ViGs investering lønnsom for de fire eierkommunene, avslutter den driftige gründeren.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.