Brød og sirkus til folket

Bernt Ove Søvik har en visjon om å lage så godt brød at folk glemmer pålegget. Men aller aller viktigst er det å ha det moro!

Det begynte likevel ikke med grovbrød. Det hele startet med blåbærmuffins og en tante fra USA som var så god til å bake. Aunt Mabel´s fra den lille byen Dexter var svært populær blant  barna i byen. Hun var så snill. Det var visstnok bare å banke på døren, så fikk du servert den største og saftigste kaken du kunne tenke deg. I hver fall i Maine. 

Startet på Trio

Om denne kvinnen finnes, vites ikke. Det er heller ikke så viktig. Aunt Mabel´s fra Grenland er blitt en verdenshit. Du kan støte på henne til og med i Saudi-Arabia. Millba AS som lager muffinsene har hatt en eventyrlig vekst siden starten. I 2005 vant de Innovasjon Norges kommersialieringspris.

Merkevarebyggingen lærte bedriftsleder Bernt Ove Søvik fra tiden på Trio bryggeri på 90-tallet.

- Det var min første jobb etter BI. Å jobbe med  en merkevare som Pepsi var en egen skole i seg selv.

Skiftarbeid er viktig

Søvik lar seg trigge av produksjon. Å kunne påvirke hele prosessen. 

- Vi har lange og stolte tradisjoner med industri i Grenland. De som bor her er vant til å stå opp om morgenen for å jobbe. Tradisjoner for å jobbe skift  er et av de store fortrinnene i vårt område, sier Søvik.

Vekst er viktig

Først i 2007 ble det grovbrød. Bakeverket AS ble etablert av eierne av Millba. Målet var å etablere et bakeri med fokus på utvikling av premiumkvalitet på grove brød bakt med ekt surdeig.
- I Europa lages det mest hvitt brød. Vi trenger gode grove brød, sier Søvik som alltid har hatt vekstambisjoner. Det er viktig å ville bli stor. Da kan du hente inn flinke folk og gro mer. Er du liten får du ikke de samme mulighetene. Du tiltrekker deg heller ikke de kompetente menneskene.

Livet er kort

Det siste året ser det ut som ringen har blitt sluttet for Søvik. Han er tilbake i bryggeribransjen som deleier og styreformann i Det Lille Presseriet AS (Union Bryggeri). Han er passert 40 og det er viktigere enn noen gang å ha det moro. 

- Livet er kort. Det er viktig å ha det moro!  

Kanskje det var derfor han ble med på å rehabilitere et av Skiens gamle konsertlokaler?
- Alt handler om å dekke behov i markedet og å finne tvister som gjør en unik. Man kommer jo aldri først i mål hvis man ligger i hælene på andre. 

Vi har det vi trenger

Søvik har et stort hjerte for Grenland. 

- Vi har alt vi trenger her. Det er store muligheter for å lykkes med to tomme hender i Grenland. Gode næringsarealer og bra kommunikasjon.  Selv kjører han alltid rundt med en kasse muffins i bilen.
- Det blir nemlig ikke krig om folk spiser kake, smiler han!

Suksessformel

  • Søk etter vekst
  • Ikke vær egenrådig
  • Har det moro - livet er kort
  • Gjør andre gode

Fakta

Skapt 110 arbeidsplasser i Grenland

Millba AS ble etablert i 1999

Bakeverket AS i 2007

Deleier i Union bryggerier i 2012

Deleier i konsertlokalet Parkbiografen i 2011

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.