MIllba AS - 130 arbeidsplasser i Skien

I «Strategisk Næringsplan for Grenland 2017-2020» er et av hovedmålene flere arbeidsplasser i vår region. Millba AS er en god bidragsyter til målsettingen. 

Det hele startet med blåbærmuffins og en tante fra USA som var så god til å bake. Aunt Mabel’s fra den lille byen Dexter var svært populær blant barna i byen. Hun var så snill. Det var visstnok bare å banke på døren, så fikk du servert den største og saftigste kaken du kunne tenkte deg. I hvertfall i Maine.

Aunt Mabel’s fra Grenland er blitt en verdenshit. Du kan for eksempel støte på henne i Europa, USA eller i Singapore. Søvik ønsker profilering av muffinsene fra denne tanta, og ingen fokus på seg selv.

Startskuddet gikk i i Kragerø

Millba AS ble etablert 1. juli 1999 i Kragerø og året etter ble ”Aunt Mabel’s” lansert. Etter dette gikk utviklingen fort. Millba AS flyttet til Skien, og i dag, nesten 20 år etter oppstarten, produseres det 1 millioner kaker i uka.

Skiftarbeid er viktig

Søvik lar seg trigge av produksjonen. Å kunne påvirke hele prosessen.

- Vi har lange og stolte tradisjoner for industri i Grenland. De som bor her er vant til å stå opp om morgenen for å jobbe. Tradisjoner for å jobbe skift er et av de store fortrinnene i vårt område, sier Søvik. - De som jobber på Millba er kjempeflinke til å jobbe. Det er steinhardt, for her går det fort unna. 

Med nytt innkjøpt utstyr, fremstår produksjonslinjen topp moderne. I fjor (2017) jobbet det 50 mennesker i produksjonen i juni måned, i år jobber det 130 der.

- Det er viktig å investere både i godt utstyr og de riktige folka. Det må vi, for å være konkurransedyktige, forteller Søvik. I tillegg har vi fokus på å tilrettelegge for våre kunder, vi ønsker å svare på deres ønsker om smaker og størrelser på muffinsene, noe som varierer en god del fra land til land.

Internasjonalt miljø på Limi

Ved fabrikken på Limi er det ansatte fra mer enn 20 forskjellige land, men fellesnevneren er at alle skal snakke norsk når de er på jobb. Det er tydelig at de ansatte trives, for fraværsprosenten ligger på 1,6 hos Millba. På landsbasis var gjennomsnittet i 2017 på over 6%.

Ny produksjonslinje - med lokal støtte

Fra og med høsten 2017 har anlegget på Limi installert en ny produksjonslinje. Til dette unike prosjektet ble det gitt støtte fra Skien Næringsfond, Grenland Næringsfond og Telemark Utviklingsfond i form av lån og tilskudd på til sammen kr. 1.250.000,-. Ståle Tveit fra Skien Næringsfond og Hanne Gro Haugland, daglig leder i Vekst i Grenland, som forvalter Grenland næringsfond, besøkte anlegget på Limi i Skien og fikk siste oppdateringer på hvordan det går med Millba AS - i tillegg til smaksprøver.

- Det er viktig med ALLE typer arbeidsplasser, sier Hanne Gro Haugland. Det er gledelig og se det mangfoldet som Millba AS representerer. Det er en viktig arbeidsplass i Grenland.

23. okt

8.30-10.30 23. oktober 2019

Sted: Proventia, Herøya Industripark, Porsgrunn

Proventia inviterer til FROKOSTMØTE onsdag 23.10 kl 08.30

24. okt

8.30-10.30 24. oktober 2019

Sted: Farstad & Co, Kverndalsgate 8, Skien

Driver du butikk og ønsker deg bedre kontroll på varelageret? Har du kontroll, men trenger litt tips og triks til forberedelsen av årets varetelling? Eller vurderer du kanskje å bytte kasseløsning?

31. okt

12.15-15.00 31. oktober 2019

Sted: Uniongate 18, Klosterøya, Skien

Viktig og nødvendig oppstartinformasjon for deg som vurderer å starte egen bedrift.

14. nov

12.15-15.00 14. november 2019

Sted: Uniongate 18, Klosterøya, Skien

Viktig og nødvendig oppstartinformasjon for deg som vurderer å starte egen bedrift.

18. nov

12.00-18.00 18. november 2019

Årets høydepunkt for gründere i Telemark og Vestfold. To dager med gode foredrag, kompetanse, gründerhistorier – og ikke minst pitchekonkurransen. Som vanlig blir det gode muligheter for mingling og nettverksbygging. Det er begrenset antall plasser, så ikke nøl med å melde deg på.

For mer informasjon og påmelding:http://grunderuka.no 

Påmelding

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.