Internasjonalt format

Rune Pettersen etablerte Unitech Shipservice i 1991. Selskapet var spesialisert pårekondisjonerekretskort som ble brukt til automasjon av overvåkningsutstyr i skipsbransjen. I dag er Pettersen daglig leder i Scanjet Ariston, som utvikler og produserer overvåkingssystemer til skip.

Pettersen har altså gått fra vedlikehold til utvikling og produksjon. Nye tider krever nye løsninger, ikke minst i skipstransportindustrien. Forretningskonseptet til Unitech Shipservice var å rekondisjonere kretskort og gi kundene samme garanti som det var på helt nye kretskort, men til halvparten av prisen. Tidligere reparerte vi kretskort og vedlikeholdt gammel elektronikk i mye større grad enn i dag, forteller Pettersen.

– Perspektivene var litt annerledes den gang … I dag driver man jo ikke med reparasjon i den grad. Komponenter skiftes mye mer ut nå når de ikke virker lenger.

Med verden for sine føtter

Unitech Shipservice og Scanjet Ariston har hele verden som sitt marked. Unitech Shipservice ble solgt til Teco Maritime ASA i 2007 som var et børsnotert selskap i Norge. Men Rune Pettersens forretningsområde er altså fortsatt utvikling, kompetanse på komponenter og overvåkningsutstyr til skipsindustrien over hele verden.

Scanjet Group, som er Scanjet Aristons svenske moderselskap, er faktisk markedsledende på sitt produkt på verdensbasis (67 prosent). Selskapet produserer spylesystemer til tankrengjøring for maritim og generell landbasert industri, mens selskapet i Porsgrunn utvikler styresystemet til rengjøringsløsningen WashTrackTM.

WashTrackTM skal automatisere og logge rengjøringen i lasterom. Styresystemet som utvikles i Porsgrunn, skal utgjøre grunnlaget til intelligente løsninger med ulike funksjoner.

Utviklingsprosjektet beløper seg til cirka 11 millioner kroner, og selskapet har søknad inne på støtte fra Innovasjon Norge til dette, forteller en fornøyd gründer. – Det er flere trinn i utviklingen som kommer etter dette. Neste trinn er å få pumpene i lasterommet til å kommunisere med dette hodet. Vi jobber med å få på plass en pumpeleverandør.

ViG og internasjonale bedrifter med lokal forankring

Rune Pettersen forteller at Vekst i Grenland stilte opp med midler, tilstedeværelse og tilretteleggelse da han grunnla Unitech Shipservice i 1991. – ViG hjalp oss helt klart i gang den gangen, sier Pettersen.

– Men jeg kunne ønske at ViG hadde muligheter og midler til å gjøre mer for bedrifter som oss, som sitter på unik kompetanse for eksport i stor skala til utlandet. Håndteres ting på den rette måten, kan det bety at mange arbeidsplasser etableres i Grenland. Jeg går for eksempel med en drøm om å grunnlegge et kompetansesenter som utvikler systemer som oppfyller de stadig strengere miljøkravene i skipsbransjen. Og jeg vet at det finnes flere virksomheter med en unik kompetanse som er interessant på verdensmarkedet, her i regionen. Kanskje et spesielt nettverk for disse bedriftene kunne være en idé?

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.